Jeg skal til jungelen

Denne sommeren 24 juli, setter jeg kursen mot Cusco i Peru. Jeg skal besøke en ideell organisasjon som arbeider målrettet for å bevare naturens mangfold, kartlegge truede arter og beskytte regnskogen. Jeg har aldri vært et aktivt friluftsmenneske, en sånn happy camper som telter i all slags vær, sover på hardt underlag og utsetter meg for ubehag og livstruende forhold. Jeg er et luksusdyr og vet at alt har sin pris. Jeg har allerede redusert forbruket, kjøper kun det jeg trenger, reiser kollektivt, og er miljøbevisst, men det er ikke nok. Jeg vet at jeg kan gjøre mer, jeg vil bidra, gjøre en ekstra innsats. Nå skal jeg besøke regnskogen, oppleve jungelens puls, kjenne på kroppen hva det vil si å leve i ett med naturen.

I to uker skal jeg bo og arbeide i jungelen, studere naturen og utføre feltstudier, plante trær og bygge biohager sammen med et forskningsteam og andre frivillige. Crees Manu learning senter en ideell organisasjon som aktivt jobber med å bygge opp et bærekraftig læringssenter som tar sikte på å forstå og dokumentere verdien av ulike aktiviteter og ressurser i Manu. I tillegg hjelper Crees lokalbefolkningen med å få tilgang til og ta i bruk sine naturlige ressurser på en lønnsom og bærekraftig måte for å sikre og bevare regnskogen for de neste generasjonene ved å bygge virksomhetsmodeller, som for eksempel biohager og agroskogbruk.

Jeg reiser helt alene, og blir borte i en måned.

Reiserute:

New York – Jeg skal se på livet, spise et gigantisk pizzastykke, løpe rundt Central park og ta bilder av arkitektur.

Lima – Har ingen spesielle planer, vil se mest mulig og oppleve byen til fots.

Cusco – Besøke hovedattraksjonen Machu Picchu og være superturist.

Manu – Off the Grid i jungelen.

Berlin – Sykle byen på tvers, rundt i ring og frem og tilbake. Får aldri nok av Berlin.

Målet er å komme tilbake helskinnet, litt klokere og en opplevelse rikere. Kanskje min reise til Manu kan inspirere andre til å gjøre det samme? Det hadde vært fint.

Stay tuned!

Besøk Crees Volunteer Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>