img_2566

«Isfjellet»

Utenfor Operaen i Bjørvika ligger «Isfjellet», en 6 meter høy skulptur vest i vika. Om vinteren når havet har frosset til is kan du gå ut på isen og studerere verket. «Isfjellet» er mer praktfult på nært hold og vinterfargen gir skulpturen et futuristisk preg. Installasjonen har gitt havnen en mystisk karakter og det er umulig og ikke legge merke til «Isfjellet» som spiller godt i lag med formspråket til operaen. 

Billedhugger Monica Bonvinci fra Venezia, Italia deltok i konkurransen om kunst i vannet utenfor Operahuset i Oslo vant med sittforslag «Hun ligger (She Lies)». Inspirasjonen er hentet fra Caspar David Friedrichs maleri – Das Eismeer.  

 
Det som er interessant å tenke på er at billedhuggeren Bonvinci kritiserer minimalismen. Hun liker å bruke humor i kunsten. Så hva er det kunstneren egentlig prøver å si med «Isfjellet» som er plassert foran Norges mest moderne skyline med geometriske former, repetisjon og industrielt fremstilte materialer? 

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>